En hälsning till Afghanistan

Photobucket

Två svenska soldater har sårats i strid i Afghanistan. Det verkar dock – som vanligt – ha blivit en dyrköpt erfarenhet för angriparna.

Låt en f d soldat sända en hälsning om snabb återhämtning till er som skadats och ett tack till er alla – skadade eller ej – för att ni med livet som insats gör vad ni kan för att världen skall bli en lite bättre plats. Fortsätt med det och känn att vi är många som gärna bjuder på en öl när ni kommer tillbaka.

Låt oss stödja våra soldater och visa att detta bara gör oss mer beslutsamma att en gång för alla skapa en hållbar säkerhetssituation för civilbefolkningen i Afghanistan. Jag hävdar nämligen fortfarande att vi har i Afghanistan att göra – och det kommer vi att ha ända tills civilbefolkningen har fått en realistisk möjlighet att själva ta ansvar för sin säkerhet och därmed sin framtid.

Annonser

Om Morgonsur

Morgonsur förmedlar Magnus Ernströms personliga tankar och åsikter kring i första hand säkerhetspolitik och rättssamhälle, och är oberoende från alla myndigheter, organisationer, politiska partier eller företag.
Det här inlägget postades i Säkerhetspolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En hälsning till Afghanistan

 1. Jan skriver:

  Krig-soldater-skottväxling-skador-DÖD !
  Vad är det för konstgt med det ? Hör väl ihop ?

  • Morgonsur skriver:

   Ja, precis som att känna ödmjuk stolthet och tacksamhet över att någon på vårt uppdrag är beredd att göra det som måste göras – men som få vågar eller kan.

 2. Hela Svenska Folket skriver:

  Det tar sig.

 3. Patrik skriver:

  Hur kan du säga så? Det är alltid hämskt när folk dör oavsätt om det är fred eller ofred. Om svenska soldater på uppdrag i utlandet blir skadade eller värre är det en stor sak anser jag.

  Fd KFORsoldat

 4. undrar skriver:

  Tja det är ett inbördeskrig med valfusk och annan skit så vilken del av det Afganska folket är det vi hjälper till ett bättre liv. tydligen vill en stor del inte leva som vi tycker och varför bara bry sig om Afganistan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s