Det finns inga möten!

Photobucket

Min son håller så sakteliga på att lära sig prata. Alla ord uttalas förstås inte riktigt som det var tänkt. ”Beppo” betyder t ex ”ketchup”. ”Möjås” betyder ”smörgås” och…ja, han är två och ett halvt…

Men även om man är liten kan man ju ibland förmedla mer visdom än man riktigt förstår själv.

Sonen brukar följa storasyster, fem år, som en plåsterlapp. Hon är väldigt mån om sin lillebror, men ibland är det förstås också kul att retas lite. Ett av de bästa sätten att göra det är att skrämma upp lillebror med ett för både barn och vuxna spännande fenomen, nämligen spöken.

Och lillebror är skräckblandat förtjust i sådana. Fast det är nog mer skräck än förtjusning, om jag skall vara ärlig.

En lustighet i sammanhanget är att hans tvååriga lilla röst inte riktigt kan säga ordet ”spöken” ännu. Även om viljan är stark kommer ordet nämligen ut som ”möten”.

När han ibland – med skräck och flykt i blicken – utbrister ”OOHOHOOOH! MÖTEN!!!” och vänder sig om och springer känns det som om vi är väldigt nära varandra, far och son. Jag får nämligen ibland samma känsla på måndagar, när jag tänker på den stundande arbetsveckan:

”OOHOHOOOH! MÖTEN!”

Och då särskilt den här tiden på året. Jag brukar referera till månaden maj som ”månaden Gud glömde”. Allt skall vara klart innan midsommar, vilket gör att tempot i just maj är hysteriskt. Dessutom ramlar det in helger hela tiden som gör att man måste klämma in ännu mer på den lilla arbetstid som finns kvar.

Ett enda glas rödtjut på fredag kväll innebär god natt innan ens slutnumret i ”Så ska det låta” tystnat.

Så det finns i alla fall anledningar till att denna blogg har lite väl långt mellan uppdateringarna just nu.

Men det finns fortfarande hopp. Åtminstone enligt min son. Om man frågar skakar han nämligen med eftertryck på huvudet och påstår bestämt:

”DET FINNS INGA MÖTEN!”

Och hoppas kan man ju alltid…

–     –     –

 

Om Morgonsur

Morgonsur förmedlar Magnus Ernströms personliga tankar och åsikter kring i första hand säkerhetspolitik och rättssamhälle, och är oberoende från alla myndigheter, organisationer, politiska partier eller företag.
Detta inlägg publicerades i Allmänt tyckande och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det finns inga möten!

 1. Johan skriver:

  Inte för att jag tycker att du har rätt i att maj är månaden gud glömde, fast det kan vara för att jag trots allt är född i denna vackra månad 😉

  Jag håller dock med dig och din som angående möten, undrar om jag kan få låna honom som en ursäkt till nästa möte jag missar 😀

  • Morgonsur skriver:

   Ja, det var inte illa ment. Maj är årets vackraste månad då naturen vaknar, och ändå hinner man aldrig njuta av det. Min aversion vänder sig enbart mot de jobbmässiga delarna av månaden. ”Poff” säger det så är det juni.

   Men just idag har jag rymt till landsbygden och sitter i skärgården med klarblå himmel och dricker kaffe på bryggan – så nu klagar jag inte…;-)

   Om ”Pripps Blå” skulle spela in en av sina berömda skärgårds-reklamfilmer vore här och nu ett bra tips. Undrar om inte rentav dragspelet åker fram och sprider lite svensk kulturhistoria över viken idag – till grannarnas fasa…

   Sonen låter hälsa att det går bra att använda honom som auktoritet på området ”möten”…

 2. Cornucopia skriver:

  … eller så är det så att pappa säger ordet ”möte” och ”möten” oftare än storasyrran säger ”spöken”. ”Pappa sitter i möte”, ”det är en massa möten idag”, ”jag hade tre möten idag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s