Även tvååringar kan skapa politisk humor

 Photobucket

Som trogna bloggläsare redan vet så har jag en son som inte är så gammal, och som liksom många små telningar mellan två och tre inte riktigt har lärt sig att prata rent. Det kan bli lite lustiga uttryck ibland när man säger ”dass” istället för ”glass”, ”pippa” istället för ”klippa”, ”muppa” istället för ”öppna” och andra mer eller mindre logiska eller begripliga ord. Det jag personligen tycker skapar mest lustiga uttryck är att han säger ”möte” istället för ”spöke” – vilket jag berättat om i det här inlägget (länk).

Så här i valtider florerar det som alla säkert lagt märke till mängder av partipolitisk reklam, trycksaker, ballonger och annat som barn tycker är roligt. Överallt. 

Idag fick sonen tag på en reklam-papperskasse från Moderaterna, med loggor och tryck både fram och bak. Så fort han fick den i sin hand kom han förstås – kvicktänkt som han är – på ett bra sätt att använda den; han drog den kvickt över huvudet och började leka spöke.

Nu brukar vi förstås inte direkt uppmuntra barn att leka med kassar över huvud taget (!) – även om de är stora och av papper – men ibland är barn så snabba att man som förälder inte hinner kväsa all ungdomlig initiativförmåga, uppfinningsrikedom och skaparglädje så fort som man tänkt och önskat.

Han gled hur som helst värdigt fram med kassen ända ned till midjan. När han ivrigt hoande i en tvåårings fruktlösa försök att åstadkomma en djup och kuslig stämma försökte skrämma omgivningen kunde jag inte undgå att le åt att redan en så liten krabat – på självaste valdagen – skapar stor humor genom att gestalta det gamla ”högerspöket”.

Eller så var det inget ”högerspöke”, utan ett enkelt – som sonen skulle uttrycka det – ”parti-möte”.

Jag slapp fundera över saken mer än ett ögonblick. Kassen hade inga hål för ögonen. Högerspöket svävade rätt in i en trätrapp, vilket fick det spirande politiska intresset att svalna snabbt.

–     –     –

Om Morgonsur

Morgonsur förmedlar Magnus Ernströms personliga tankar och åsikter kring i första hand säkerhetspolitik och rättssamhälle, och är oberoende från alla myndigheter, organisationer, politiska partier eller företag.
Detta inlägg publicerades i Allmänt tyckande och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Även tvååringar kan skapa politisk humor

 1. op skriver:

  LOL, kvällens garv!

  /Op, själv småbarnspapppa

 2. Magnus skriver:

  Hahaha

  Underbart. Tack för att du fick mig att skratta efter den annars deppiga valkvällen.

 3. Lojander skriver:

  Härligt att höra mitt i allt elände.

 4. Conrad skriver:

  Då jag ju är väl bekant med din son, måste jag fråga: Hur gick det med trappen, klarade den sig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s