Om en månad…

 photo 9ed76a8d-e804-4a28-ba90-5f1d1d51e8c0_zpsmkno0ul1.jpg
…och så här blir hela omslaget till Ett halvt år, ett helt liv…

…släpper jag Ett halvt år, ett helt liv. Tre års mödosamt, känslofyllt och lärorikt arbete har blivit något verkligt, något att ta på. Som andra kan uppleva.

Delar av berättelsen om vår mission har jag förmedlat bl a här på bloggen, men de spridda nedslagen i berättelsen har aldrig satts i sitt rätta sammanhang. Nu är det dags:

Jag hoppas kunna ge dig känslan, upplevelsen av svenska soldaters omtumlande väg genom ett uppslitande inbördeskrig. I Europa, för inte så länge sedan.

Ett halvt år, ett helt liv vänder sig till en bredare publik, men är ändå soldatens bok. Alla som någon gång gjort utlandstjänst kommer att känna igen sig. Alla missioner, alla bataljoner är unika – men rädslor, stämningar, tankar och känslor är samma. Så är också den samtidiga börda och gåva erfarenheten är att bära efter hemkomst.

De som varit på Balkan kommer förstås att le extra igenkännande – eller känna kalla kårar – inför välbekanta miljöer och företeelser.

Den som vill läsa boken och dra paralleller till dagens situation i Mellanöstern kommer antagligen också att hitta åtskilligt att lägga pannan i djupa veck över. Historien har en benägenhet att gå i repris. Kanske för att så många har åtskilligt att tjäna på att den gör det.

Nå, den 21 maj är det dags! Ni kan följa nedräkningen till höger på sidan.

 –     –     –

En glimt av det bakgrundsmaterial jag använt finns i denna länk. Ett halvt år, ett helt liv är skriven i romanform, men jag kommer att sprida bilder, bakgrundsmaterial, kartor m m via denna blogg och en kommande Facebooksida.

Om Morgonsur

Morgonsur förmedlar Magnus Ernströms personliga tankar och åsikter kring i första hand säkerhetspolitik och rättssamhälle, och är oberoende från alla myndigheter, organisationer, politiska partier eller företag.
Detta inlägg publicerades i Säkerhetspolitik och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Om en månad…

 1. Claes Pettersson skriver:

  Väntar med spänning! Ser fram emot att få ”komma över” ett ex.

 2. Anonym skriver:

  Ser framemot detta…

 3. Josef Boberg skriver:

  Apropå en bok om ett halvt år – så kan jag ju nu undra över hur många böcker det skulle kunna bli om mig som är halvvägs 150 år LivsErfaren ?

 4. Åsa skriver:

  Spännande! Måste nog läsa den jag med!

 5. Stefan Jonasson skriver:

  Låter spännande. Ser fram emot den.

 6. Stefan Lagnevall skriver:

  Varför kan jag inte förbeställa boken på bokus? Jädra krångelbokus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s