Ett morgonsurt 2010

Jag fick i dagens mailbox en sammanställning från min bloggleverantör WordPress, som jag har saxat lite ur och översatt till svenska här nedan.

Enligt WordPress är bloggen Morgonsur vid god hälsa, även om den har varit lite trött i slutet av 2010 p g a arbetsbelastning och privata familjeåtaganden:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.

Bloggen Morgonsurs år 2010 bestod av 102 nya inlägg. Flest besök uppnåddes den 8 oktober med 1945 visningar. Det populäraste inlägget den dagen var Morgonsur i SvD.

Flest hänvisade bloggläsare har kommit från wisemanswisdoms.blogspot.com, cornucopia.cornubot.se, chefsingenjoren.blogspot.com och svd.se. Jag tackar särskilt för detta stöd.

Mest läst 2010

1

Morgonsur i SvD Oktober 2010
21 kommentarer

2

Stupni Do, september 1993 Augusti 2009
49 kommentarer

3

Om ´Morgonsur’ Augusti 2009
25 kommentarer

4

Robotbeskjutning i Ribnica, februari 1994 Januari 2010
14 kommentarer

5

Om människor och folk September 2010
19 kommentarer

Så långt statistikens dom. Jag tänkte dock drista mig till att genomföra en omröstning om det bästa inlägget på Morgonsur 2010. Listan ovanför innehåller nämligen bara mest besökta, vilket långt ifrån är i samma härad som ‘bästa’ inlägg. Det gör dessutom att inlägg från 2009 samt ‘Om-sidan’ kommit med. Av den anledningen skulle jag gärna vilja be er läsare att nominera vilket inlägg ni särskilt fastnat för som jag eller gästskribenter skrivit under 2010. Gärna med en motivering varför, vilket jag förstås har en baktanke med för att hjälpa mig utveckla bloggen och mitt skrivande.

Förhoppningen är att få ihop en liten nomineringslista och försöka begripa mig på omröstningsfunktionen på denna bloggapparat – som jag ännu efter ett och ett halvt års bloggande inte använt mig av. En omröstning kommer att hållas utifrån de nomineringar ni förhoppningsvis kan bidra med i kommentarsfältet nedan.

Vad säger ni, kära läsare? Finns det något inlägg under 2010 ni fastnat alldeles särskilt för?

– – –

Om Morgonsur

Morgonsur förmedlar Magnus Ernströms personliga tankar och åsikter kring i första hand säkerhetspolitik och rättssamhälle, och är oberoende från alla myndigheter, organisationer, politiska partier eller företag.
Detta inlägg publicerades i Allmänt tyckande och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ett morgonsurt 2010

 1. Commander skriver:

  Käre morgonsur!

  Dina bästa inlägg, ur min synvinkel, är de som rör forna Jugoslavien och vad du träffat på där. Alltifrån den flygande cirkusen till Stupni Do. Jag har läst dem från ”pärm till pärm” och är mäkta berörd. Som många andra kommentatorer sagt bör du skriva en bok!

  Oavsett detta är jag djupt imponerad av din nyktra och balanserade syn på det som händer, främst inom det juridiska området, och ditt välformulerade sätt att förmedla dina tankar. Tack för väl värd läsning 2010!

  / Commander

 2. 2520 skriver:

  Jag skulle vilja nominera den lilla trilogin ”Om mobbning i smått och stort”.

 3. jocke skriver:

  Utan minsta tvekan dina tre inlägg ”om mobbning i smått och stort” samt ”om människor och folk”. Har väldigt svårt att välja vilket som är bäst.

 4. aloscha skriver:

  Utan tvekan dina (fyra?) inlägg om sjöfyllerilagen. De ger en mycket bra granskning av den svenska folksjälen.

 5. tobias@soderholm,net skriver:

  Solklart seriend om ”Mobbing i smått och stort”. Otroligt tankeväckande och läsvärt.

  /T

 6. Conrad skriver:

  Tja, mobbning-serien och sjöfylleriet ligger både bra till och varmt om hjärtat. Tack för ett bra 2010, hoppas på träff snart.

 7. Vita Praeponitur skriver:

  Jag lyckades inte välja ett men väl tre… Också jag vill slå ett slag för ”Om mobbning i stort och smått”, men också inläggen om polisens vapenanvändning (t ex ”Polisiär vapenanvändning för dummies”). På svenska Internet hittar man sällan några begåvade texter som har med vapen att göra (utom på specialforum) och man förleds lätt att tro att det där med vapen är något gammaldags och fult som vi nästan helt lyckats utrota, förutom i några halsstarriga enklaver som militär, polis, jägare… Slutligen ”Att lära själen hantera kriget” – om den svåra konsten att vara människa, på allvar.

  Allvaret, avhandlat med humor, gör att din blogg sticker ut. Tack för 2010!

 8. Stefan P skriver:

  Som gammal 01:a så måste jag säga att de inlägg som avhandlar bosnientiden har fångat min uppmärksamhet mest. De beskriver väldigt kollektivt upplevelser samt känslor som man inom en komprimerad tidsperiod bombarderades med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s