Polischefer och sexövergrepp

Photobucket

Apropå den höge polischef (som faktiskt denna gång är en hög polischef och inte bara någon enhetschef på någon liten undanskymd hittegodsavdelning, vilket det brukar röra sig om när pressen använder sig av uttrycket) som nu häktats för sexualbrott:

Jag vet vem han är – och om brottsrubriceringarna visar sig vara sanna är detta ett av de värsta fall av dubbelmoral jag någonsin skådat. Dessvärre är jag för luttrad för att förvånas. Mannen är så pass uppsatt, och har alltid kärleksfullt omskrivits i media för sina medialt strömlinjeformade åsikter, sitt värdegrundsarbete – och sin beundransvärt monumentala impopularitet bland poliserna på fältet – att det nog redan nu kan fastslås att det föreligger ett allmänintresse i ärendet.

I det här läget undviker jag att spekulera, eftersom jag vet att åklagare – med all rätt – alltid klämmer till hårt med hela förundersöknings-verktygslådan i form av anhållanden och häktning när det gäller denna typ av allvarliga brott. Detta sker även om grunduppgifterna är lätt svävande och innehåller stora oklarheter.

Syftet med en häktning är att räta ut de frågetecken som finns. Det kan mycket väl bli så att människor är oskyldiga trots att de häktats för att man skall kunna slutföra utredningen. Men man är sannolikt skyldig. Annars skulle det aldrig komma en häktningsframställan.

Det skall bli oerhört spännande att följa utvecklingen av denna härva. Om jag vågar mig på en gissning kommer det här att svälla och bli stort.

Och det är naturligtvis en hemsk historia för alla inblandade.

Om Morgonsur

Morgonsur förmedlar Magnus Ernströms personliga tankar och åsikter kring i första hand säkerhetspolitik och rättssamhälle, och är oberoende från alla myndigheter, organisationer, politiska partier eller företag.
Detta inlägg publicerades i Rättssamhälle och märktes , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Polischefer och sexövergrepp

 1. Einar Berg skriver:

  Jag såg att hans namn redan är ute i boggosfären, så han är nog ganska rökt redan nu, hur det än går i det här fallet. Men vilka är dom andra ”kändisarna” som har våldtagit fjortisar? politiker? TV-kändisar? Idrottsstjärnor? Dom ska fan hängas ut lika mycket som Tiger Woods!

 2. Jonas skriver:

  Bra du tar upp det här, jag väntar ivrigt på en mer djuplodad analys av ämnet.

 3. rogerklang skriver:

  Är det den här mannen som det syftas på? Stämmer det i så fall det som står i tidskriften Contra´s veckoåterkommande nätupplaga (nedan)?:

  ””NÄTPEDOFIL SLOG TILL I FÄNGELSET”

  En 35-årig man som sitter i fängelset för en våldtäkt (glöm nu inte att i dagens Sverige åker du dit för våldtäkt när du drar ner blixtlåset i gylfen… bara ljudet lär räcka om det är tillräckligt mörkt i rummet)

  Tack vare feministernas världsunika maktposition i Sverige sprutas det nu fram nya lagar i staccatotakt. Men nu slår en kvinnlig juniorfeminist med åklagartitel till på allvar – hon överväger att åtala mannen för våldtäkt, Råttan repeterar: våldtäkt även när det gäller flickor som mannen aldrig har träffat (!).

  Till slut undrar man var det slutar – är det mannen eller åklagarfeminissan som är den sanna sexgalningen?” Citat; tidsskriften Contra.

  Undrar; Roger Klang, Lund Scaniae

 4. K-DUCK skriver:

  …statliga enheter ståtar återigen med sina vidriga personligheter med multipla skepnader klädda i moralens riddarrustningar. Dessa rustningar är blanka och välpolerade på utsidan men ack så rostiga och kantstötta på insidan…
  Försvaret hade ju för inte allt för länge sedan sin ”all time low” figur på löpet; Genmaj Tony Stigsson.

  ”Ryck ut, slå till, avslöja”

  K-DUCK

 5. rogerklang skriver:

  Saken är ju den att feministerna försöker slänga på en stämpel på alla svenska män att vi är såna där som Stigsson! Hur utländska män är skiter feministerna i, eller snarare – de uppmuntrar dem, och med tanke på att dessa män är kvinnoförtryckare som låser in sina kvinnor i varierande grad så är vi svenska män rökta i konkurrensen, i alla fall en del av oss. OBS, även européer är kvinnoförtryckare i varierande grad, engelsmännen till exempel!

  Roger Klang, Lund Scaniae

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s